Mikuláš, Mikuláš, přišel s čertem na guláš......:-)))

Zveřejněno: 6. prosince 2017

Většina z vás asi ví, že ne na guláš, nýbrž na koláč, ale ani takto se letos písnička nedala zazpívat - Mikuláš přišel totiž na I.stupeň mezi naše žáčky. To už se tak nerýmuje, zato je to pravda:-) Pravda je také to, že chodil po škole se svým doprovodem - něžní andílci rozdávali úsměvy, perníčky, sladkosti, kreslili srdíčka na dětské tvářičky, utírali slzičky (a že jich letos bylo:).... a hroziví čerti (dnes obzvláště "vypečení") sepisovali pekelné smlouvy s hříšníky, kteří slibovali, že už se určitě polepší, aby se nedostali do pekelného kotle....Mikuláš letos navštívil všechny, kteří si jeho návštěvu zasloužili a nezapomněl na nikoho. Přijde za námi i za rok? To se uvidí......Co myslíte, dodrží hříšníci své sliby? Měli by, protože, jak víme, peklo nezapomíná......!!!:-)
Velké poděkování patří žákům 9.A a 9.B, kteří letos akci organizačně zvládli na jedničku s hvězdičkou:-)Důstojného Mikuláše ztvárnila Veronika Farná, v roli andělů se vám představily Erika Podwiková, Kristýna Klimesová, Martina Tyrlíková a Eliška Hubáčková, pod maskami čertů se skrývali (úspěšně:-) Max Dvořák a Petr Široký, čerticemi byly Nikola Jendryščíková a Natalia Owczarzy a fotodokumentaci zajistil Daniel Kužela. Celá akce proběhla za finanční podpory Spolku rodičů ZŠ Cihelní - děkujeme:-)


Další velké poděkování patří paní Otiskové, paní Tiefenbachové, paní Zmijkové a panu Mikušťákovi za pomoc s přípravami, paní zástupkyni Kraslové za morální podporu během akce:-), paní sekretářce Novákové za to, že účinkující nepadli hlady:-))), paní vedoucí jídelny Reitzové a všem dobrým duším z kuchyně za vlídné přijetí mikulášské delegace:-) a panu učiteli Sikorovi za zajištění nabitého fotoaparátu - na fotografie se určitě podívejte, uvidíte sami, jak Mikuláš, Mikuláš.......přinesl nám zimní čas:-)
Iva Mrózková


A co účinkující aneb pohled z druhé strany? Vybírám alespoň střípky: …..práce anděla je opravdu těžká…..hlavní byla vždy atmosféra – radost, úsměvy, ale i strach a slzičky………….písničky…….pěkné zážitky…..dobrá zkušenost……..další zážitek s dobrou partou lidí, které bychom nevyměnili……další důvod, proč milovat Cihelku (nádherně řečeno, že? Díky, Marťo)……práce Mikuláše není vůbec jednoduchá……přizpůsobit se malým dětem, aby rozuměly…fuška…….jsem vděčná za tuto zkušenost…..i zlobivci se dokážou bát……bude na co vzpomínat…….velké díky hlavně p.u.Mrózkové, která nám se vším pomohla – rádo se stalo, Verčo I.M.