Fyzika v kuchyni aneb věda na Cihelní

Zveřejněno: 21. dubna 2013

V pátek 19.4. čekala na naše deváťáky přednáška o tom, jak to funguje v kuchyni s vysvětlením různých fyzikálních jevů. Naši školu navštívila paní profesorka Renata Holubová a nepřednášela studentům na univerzitě v Olomouci ale našim žákům. A tak už všichni ví, jak vypadá mýdlo, když ho zahřejeme v mikrovlnné troubě, co se stane s CD nosičem ale také třeba to, že není vůbec jednoduché rozmáčknout obyčejné slepičí vajíčko. Pro všechny nadšence přírodních věd bych chtěla říci, že to není naše poslední setkání s vědou. V květnu bude na osmáky čekat přednáška o zajímavostech lidského těla a v červnu zábavná hodina chemie s výrobou zmrzliny.

Navštivte fotogalerii!

Zdravím vás! Marcela Kraslová