Není tortila jako „tortilla“!

Zveřejněno: 2. listopadu 2015

O tom se mohli nejen na vlastní oči, ale také na vlastní chuťové buňky přesvědčit žáci navštěvující „kroužek Španělština jinak“.
Španělská „tortilla de patatas“ je totiž hrubá bramborová omeleta, která velmi dobře chutná, a proto ji Španělé jedí nejen ke snídani, svačině nebo večeři, ale často ji servírují nakrájenou na trojúhelníčky jako tapas.
Že příprava této lahůdky byla pro členy kroužku zábavou a že si nakonec poradili i s obtížným trikem, jak obrátit tortillu se přesvědčíte z fotek a hlavně z videa.
Možná Vám poslouží i jako inspirace třeba k dnešní večeři. Proto přikládáme recept.
Tak dobrou chuť a ať Vám jde příprava této španělské speciality od ruky !:)

 Mgr. Kristýna Dybowiczová, učitelka ŠJ